Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Dichtbij en toch zelfstandig wonen

Mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning is een ideale woonoplossing voor mensen die extra bescherming en zorg nodig hebben. Wil je graag in je vertrouwde omgeving blijven wonen of verhuizen om dichtbij een familielid of dierbare te gaan wonen?

Woongenot dichtbij

en op maat

Een mantelzorgwoning is dan een goede uitkomst. Eventuele reistijden vervallen, zorg is snel geboden en de gezelligheid is om de hoek. Met als grote voordeel dat een zekere zelfstandigheid en privacy gewaarborgd blijven!

Ga met ons in gesprek over de vele mogelijkheden voor het ontwerpen en bouwen van je eigen mantelzorgwoning op maat. Met alle (miva)voorzieningen die voor jullie situatie zijn vereist.

VERGUNNINGSVRIJ
Sinds 1 november 2014 is het plaatsen van mantelzorgwoningen in de regel vergunningsvrij. Tot een oppervlakte van 70m2 (In het buitengebied tot 100 m2) en in het bezit van een mantelzorgindicatie mag vergunningsvrij een mantelzorgwoning worden geplaatst. Je hoeft dus geen omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) meer aan te vragen bij de gemeente.

De overheid heeft wel voorwaarden opgesteld waaraan je moet voldoen. Vraag voor je bij ons op gesprek komt nog even na bij je gemeente wat de mogelijkheden op jouw kavel zijn. Om te controleren of jouw bouwplannen daadwerkelijk vergunningsvrij zijn, kun je alvast een vergunningscheck doen.

WAARDEVOLLE VOORZIENINGEN
Voor mensen die zijn gebonden aan een rolstoel is een gelijkvloers chalet ideaal. Hiernaast kunnen we veel aanvullende voorzieningen treffen, zoals een drempelloze douchegelegenheid, een rolstoelwastafel en een rolstoelvriendelijke keuken. Maar denk ook aan bredere binnendeuren en een indeling waarbij rekening is gehouden met extra bewegingsruimte op plekken daar waar dit praktisch is.

Heb je baat bij muurbeugels en/of een douchestoel, dan realiseren we dat. Zo zijn er vast nog meer zaken waaraan behoefte bestaat. Wij gaan hierover graag met je in gesprek.

Infoblad Ministerie "bij een hoofdgebouw behorende bouwwerken"

Hier vind je informatie over de regelgeving rondom vergunningsvrij bouwen